Ένας διαδικτιακός τόπος αφιερωμένος σε όσους αγαπούν την ζωγραφική. Εδώ θα δείτε τις τελευταίες εργασίες του Kερκυραίου ζωγράφου P.S.Mavro/Stavrioti που αφορούν την περίοδο 2007- 2011...  

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ένα εικαστικό «Δρώμενο». στο Χλομό.








Ο P.S.Mavro παρουσίασε στο Χλομό, ένα σύνθετο έργω του (ακριλικά και σκόνες σε χαρτόκουτες), με θέμα «προγονικά πορτρέτα»! Ας σημειωθεί ότι ο ζωγράφος P.S.Mavro, δημιούργησε μία στιγμιαία «καλλιτεχνική δράση», ένα «εικαστικό σόου». Aνάρτησε τα έργα του, πάνω σε μία νέα γυαλιστερή μοντέρνα πράσινη γκαραζόπορτα (!) και έβαλε να καθίσει μπροστά της, ένα θαυμάσιο παραδοσιακό μουσικό που έπαιξε για λίγο, μερικές παλιές ελαφρές λαϊκές μελωδίες (!) Το έργο το ονόμασε «Προγονικά πορτρέτα... σε πράσινη γκαραζόπορτα»(!)
Με αυτό το «Δρώμενο», ο ζωγράφος θέλησε να μας θυμίσει πως... πίσω από κάθε νέα μοντέρνα γκαραζόπορτα... υπήρχε παλιά ένα χωριατόσπιτο, που μέσα σε αυτό... γεννήθηκαν, έζησαν, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και πέθαναν... άνθρωποι - παλιοί - που τώρα πια, δεν υπάρχουν, ούτε σαν φωτογραφίες στο σαλόνι μας!!!

1 σχόλιο:

  1. Περιπλανήθηκα για αρκετή ώρα στο πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο σας και δηλώνω μαγεμένος από την υπέροχη τέχνη , τα χρώματα και τις φανταστικές σας φιγούρες !!!
    Και τα δύο εικαστικά δρώμενα σίγουρα κατάφεραν να αναδείξουν το εξαιρετικό έργο σας σε πραγματικά υπέροχους χώρους , όπου γίνεται πάντρεμα της μοντέρνας τέχνης με την ελληνική παραδοσιακή .
    Εύχομαι καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή